Concurs „Let’s Do It, Romania!” dedicat voluntarilor care colectează deşeurile selectiv

Pregătirile pentru campania  “Let’s Do It, Romania!”  Curăţenie în toată ţara. Într-o singură zi au intrat în linie dreaptă. Echipa botoşăneană „Let’s Do It, Romania s-a întâlnit la finele săptămânii trecute cu profesorii botoşăneni pentru a pune la punct strategia pe care aceştia o vor urma pe data de 12 mai.

Întâlnirea s-a desfăşurat prin bunăvoinţa conducerii Inspectoratului Şcolar Botoşani în Aula Colegiului A.T Laurian, profesorii prezenţi la întâlnire fiind atît din municipiu, cât şi din judeţ.

Profesorii au fost instruiţi de către coordonatorii echipei „Let’s Do It, Romania!” cu privire la sarcinile pe care le vor avea de îndeplinit pentru ca, la finalul zilei de 12 mai, judeţul Botoşani să se afle din nou pe primele poziţii în privinţa numărului de voluntari care vor ieşi la curăţenie generală.

Noutatea faţă de anii trecuţi constă în faptul că anul acesta se va pune un accent deosebit pe colectarea selectivă deşeurilor. Astfel, echipelor de voluntari le vor fi necesare atât saci şi mănuşi, cât şi scoci de diferite culori, fiecare culoare însemnând un anumit tip de deşeuri, respectiv metal, plastic, hârtie, sticlă.

La întâlnirea cu profesorii a fost lansat şi un concurs adresat voluntarilor înscrişi. Echipa care va aduna cel mai bine selectiv deşeurile va fi desemnată câştigătoarea marelui premiu. Concursul va fi organizat în parteneriat cu Primăria Botoşani.

Detalii despre cum vor evolua lucrurile, anul acesta, la Botoşani, în cadrul campaniei „Let’s Do It, Romania!”, pot fi urmărite şi miercuri, 25 aprilie, începând cu ora 20.00. Emisiunea „O pată de culoare”, realizată şi prezentată de Steliana Orăşanu de miercuri va fi dedicată acestei campanii. Invitaţii Stelianei vor fi Paul Vieru, coordonatul judeţean “Let’s Do It, Romania”, Ovidiu Porohniuc, coordonator voluntari, dar şi artişti locali care susţin această campanie de mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *