Un autocar care făcea curse între Chişinău şi Praga, burduşit cu ţigări

tigari de contrabanda in autocarLa sfârşitul săptămânii trecute, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, Andrei C., cetăţean cu dublă cetăţenie româno-moldoveană, în vârstă de 25 de ani, la volanul unui autocar, înmatriculat în Moldova, care efectuează cursa regulată Chişinău-Praga.

În baza unei informaţii primite de la autorităţile de frontieră din R. Moldova, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit.

În urma controlului efectuat,  echipa comună, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali români precum şi lucrători vamali şi poliţişti de frontieră moldoveni, a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în diverse locuri din autocar, cantitatea de 6500 ţigarete diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova.

Conform reglementărilor legale în vigoare, lucrătorii vamali au ridicat ţigaretele, în valoare de 1412 lei, în vederea confiscării şi au sancţionat cetăţeanul Andrei C. cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *