Traficanţi de ţigări cu „antemergător”

ijp BotosaniDoi tineri din Botoşani sunt cercetaţi de poliţişti după ce au fost prinşi transportând ţigări de contrabandă. Eugen Chirila, de 30 de ani, şi Dragoş George Hetriuc, de 25 de ani, foloseau metode după un sistem foarte bine pus la punct. Cei doi foloseau antemergător la maşina care transporta ţigările introduse ilegal peste graniţă.

Vineri, maşinile conduse de cei doi au fost oprite în trafic în municipiul Botoşani. Procedându-se la verificarea celor două autoturisme, în elementele de caroserie ale maşinii conduse de Eugen Chirila a fost identificată ascunsă, cantitatea de 1.050 pachete de provenienţă Republica Ucraina, pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente legale de provenienţă.

Din cercetările efectuate, s-a stabilit că întreaga cantitate de ţigarete urma să fie comercializată în municipiul Botoșani. De asemenea, poliţiştii au stabilit că al doilea autoturism, condus de Dragoş George Hetriuc, era utilizat ca „antemergător”, cu scopul de a-l preveni pe  Eugen Chirila despre eventuala prezenţă în trafic a organelor de poliţie.

În cauză  au fost efectuate acte premergătoare sub aspectul săvârșirii de către Eugen Chirila a infracţiunilor de deținere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării potrivit Codului Fiscal, fără a fi marcate corespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete şi contrabandă.

De asemenea, Dragoş George Hetriuc. este cercetat în calitate de complice la săvârșirea infracțiunilor anterior menţionate.

Întreaga cantitate de ţigarete, în valoare de 8.925 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar autoturismul condus de Eugen Chirila a fost indisponibilzat la sediul IPJ Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *