Primariile din judet, tinta mai multor controale

 

Rodica Zelinca, comisar sef Garda Mediu Botosani
Rodica Zelinca, comisar sef Garda Mediu Botosani

Unitatile administrativ-teritoriale din judet sunt in colimatorul mai multor institutii de control. Verificarile vizeaza salubrizarea unitatilor administrativ-teritoriale, a cursurilor de apa, realizarea de santuri si rigole, precum si lucrarile hidrotehnice cu rol de aparare impotriva inundatiilor.

Controalele se vor face de echipe mixte formate din reprezentanti ai Sistemului de Gospodarire a Apelor,  ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si comisari ai Garzii de Mediu.

Toate unitatile administrativ  teritoriale vor fi verificate si se vor urmari urmatoarele aspecte, respectiv  indepartarea totala a deseurilor de orice fel din albia minora de pe malul si zonele de protectie a cursurilor de apa, precum si rigolele si santurile marginale ale drumurilor si interzicerea depozitarii necontrolate a deseurilor, executarea lucrarilor de curatat si intretinere a rigolelor si santurilor marginale ale drumurilor publice de interes local, in vederea asigurarii preluarii apelor fluviale, executarea lucrarilor de reparatii la constructiile afectate de intemperiile din iarna 2011-2012”, a declarat Rodica Zelinca.

Tot in aceasta perioada unitatile administrativ teritoriale vor fi verificate si din punct de vedere al respectarii ordinului prefectului privind declansarea lunii curateniei .

Controalele au inceput saptamina aceasta si se vor finaliza pe 27 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *