Arta tradiţională, expusă pe Pietonalul Unirii

mestesugari pe Pietonalul Unirii Cele mai frumoase obiecte meşteşugăreşti sunt expuse, în aceste zile, pe Pietonalul Unirii din Botoşani, cu ocazia celei de-a VI-a ediţii a Târgului Meşteşugarilor. Vase din lut, linguri de lemn, scaune sculptate, icoane pe sticlă, pe lemn sau pe pânză, dar şi ştergare tradiţionale sunt prezentate publicului de artişti populari din toate zonele ţării.

La evenimentul,  organizat de Centrul Judetean pentru Promovarea si Conservarea Culturii Traditionale Botosani, cu sprijinul Primăriei Botoşani,  participă meşteri populari din raioanele Glodeni, Drochia şi Soroca din Republica Moldova, dar şi din majoritatea zonelor etnografice ale ţării.

Noi suntem bucuroşi să fim gazdele acestei manifestări. De la an la an, este din ce în ce mai mare. Şi noi depunem eforturi să asigurăm condiţii din ce în ce mai bune”, a spus viceprimarul Cătălin Alexa.

„Sunt încă meşteşugari, chiar foarte buni, însă de acum încolo se vor găsi mai greu. Tineretul nu mai vede trecutul şi e păcat. Eu am prins de la bunicul ce fac acum şi am mers în continuare. Dacă nu mă ocupat, se pierdea şi la noi, la Neamţ, pentru că ăştia bătrâni se cam dau deoparte. Tineretul din ziua de azi e cu discotecile”, a povestit Vasile Neamţu din satul Nemţişor din comuna Vânători- judeţul Neamţ.

Târgul Meşterilor Populari se va desfăşura în perioada 20-23 aprilie pe pietonalul Unirii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *