Demersuri facute de Institutia prefectului pentru a rezolva situatia fermierilor lasati fara subventii

Prefectul Cristian Roman
Prefectul Cristian Roman

Prefectul Cristian Roman a facut demersuri la nivel central pentru a debloca situatia celor 800 de fermieri din judet care nu si-au primit subventiile pe anul 2008. Acesta a cerut conducerii Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura sa devanseze termenul de judecata cu Curtea de Conturi, termen programat in octombrie, astfel încât situația să se deblocheze mai repde.

De asemenea, am facut rost de documente, vorbim de hotarari judecatoresti definitive si irevocabile din alte judete, din Suceava si Bacau. La Bacau, am vorbit cu prefectul si a trimis inca o data hotarari judecatoresti la Curtea de Apel, definitive si irevocabile, prin care fermierii si-au castigat dreptatea. Nu inteleg cum de la Botosani s-a pierdut. Inalta Curte a preluat toate dosarele din tara, sunt unii care au castigat, unii care au pierdut, si nu este problema doar a Botosaniului, ci o problema pe plan national„, a spus prefectul.

Fermierii botoșăneni au protestat, marți, la Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură nemulțumiți pentru faptul că nu și-au primit banii pentru subvențiile pentru creșterea animalelor.  Un control al Curții de Conturi a scos la iveala faptul ca 800 de fermieri au incasat necuvenit subventiile. Desia APIA Botoșani a contestat în instanță decizia Curții de Conturi, plata pentru subvenție a fost suspendată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *