Prefectul Cristian Roman: Nu există niciun fel de pericol din cauza precipitaţiilor căzute în ultima săptămână

prefectul Cristian Roman
prefectul Cristian Roman

Precipitaţiile căzute în ultimele zile nu pun probleme în judeţ. Cel puţin asta susţine prefectul Cristian Roman, care spune că în foarte puţine locuri sunt depăşite cotele de atenţie, cea mai mare depăşire, de 13 cm, fiind înregistrată pe râul Başeu, la Ştefăneşti.

Nu există niciun fel de pericol. Debitele sunt în cotele normale. Barajul Stânca are un coeficient de umplere de 68% şi nu există niciun fel de pericol. Acumularea de la Cătămărăşti şi cea de la Bucecea are un grad de umplere mai mare, undeva 80-90%. Volumul precipitaţiilor căzute în ultima săptămână a fost între 20 şi 40 l/mp„, a spus prefectul de Botoşani.

Cristian Roman a declarat că precipitaţiile căzute în ultima perioadă a dus la refacerea umidităţii în sol, fiind create premizele unui an agricol bogat.

În momentul de faţă s-a refăcut umiditatea în sol. În iarnă am pornit cu un deficit de 100 de litri pe metru pătrat în sol. Precipaţiile care vor mai urma nu vor fi atât de însemnate cantitativ încât să producă probleme„, a mai spus prefectul Cristian Roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *