Consiliul Judeţean face recurs la procesul cu Ministerul Dezvoltării

Consiliul JudeteanConsiliul Judeţean va face recurs la decizia Curţii de Apel Suceava, care a considerat nefondată acţiunea autorităţii din Botoşani împotriva Ministerului Dezvoltării. Consiliul Judeţean a contestat actul de control emis de Direcţia de Control şi Verificare a Utilizării Fondurilor Comunitare din cadrul Ministerului Dezvoltării, prin care au fost dictate sancţiuni financiare pentru nerespectarea procedurilor de achiziţie publică. Corecţia financiară a fost de 25% din valoarea proiectelor derulate.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean susţin însă că procesul nu este încă pierdut şi că s-a consumat doar o etapă procedurală în ceea ce priveşte apărarea în justiţie, sperând ca în final lucrurile să fie tranşate în favoarea Consiliului Judeţean. Ei spun că licitaţiile făcute au fost corecte şi consideră că controlul pe care trebuie să îl execute instituţiile abilitate asupra modului în care sunt utilizate fondurile europene este absolut necesar, dar nu trebuie să se axeze exclusiv pe o vânătoare de erori, ci pe corectarea erorilor.

Judeţul Botoşani a fost amendat, în luna august 2011, de MDRT pentru modul în care a organizat licitaţiile pentru atribuirea lucrărilor din cadrul programelor cu finanţare europeană. Consiliul Judeţean a fost sancţionat cu o sumă de nu mai puţin de 726.000 de lei (25% din valoarea proiectului) pentru deficienţe în achiziţiile publice derulate în Programul Operaţional Regional (POR) – Axa 2 privind îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale. Neregulile constatate se referă la cele două drumuri realizate prin POR. Este vorba de ‘Modernizare DJ 291B Lozna – Dersca – Mihăileni’ şi ‘Modernizare DJ 294B Mihălăşeni DN 24C’.

One thought on “Consiliul Judeţean face recurs la procesul cu Ministerul Dezvoltării

  1. Dar nu au dreptate?!!!!!!!!!! Eu va pot demonstra pe banii mei ca au dreptate.nu cred ca o firma care face afaceri cu statul Roman din care fac si eu parte sa vina cu 75% din valoare si sa ne sfideze.Pai nu si-a luat avion?!!!!!!!!! Cu ajutorul dumneavoastra Domnilor! Dar eu sper sa platiti de la urmatoarea confruntare cind si eu voi face POLITICA/
    Cu admiratiune!
    PS. Cine il tine pe acest VLAS IN brate ?!!!!!????????????????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *