Cele mai căutate jucării din lemn din lume se produc la Botoşani

Iulian Ojoc,directorul Flaro International Botosani
Iulian Ojog, directorul Flaro International Botosani

O societate din Botoşani realizează cele mai căutate jucării de lemn masiv din întreaga lume. Produsele fabricate în Zona Industrială se vând cu foarte mare succes pe pieţe din Germania, Franţa, Marea Britanie, Belgia, Germania, Italia sau Olanda, dar şi în Statele Unite ale Americii sau Japonia.

Societatea comercială Flaro International funcţionează într-un spaţiu propriu în spatele Spitalului de Recuperare Sfântul Gheorghe. Ea are, în acest moment, 67 de angajaţi, însă numărul este în creştere de la an la an, pe fondul creşterii comenzilor. Întreaga sa producţie este livrată la export.

Societatea este recunoscută pe plan mondial pentru „prima bicicletă” (Firt Bike), un produsa care a fost realizat, până acum, în peste 60.000 de exemplare. El este realizat în totalitate din lemn masivă şi este vândută în special în Japonia. În aceeaşi fabrică se ami produc cărucioare de păpuşi, carturi, trotinete sau mergătoare.

Flaro International Botosani- fabrica jucarii din lemnLa Botoşani, un astfel de produs costă, la livrare, circa 15 euro, însă acesta se vinde afară la 50 sau 60 de euro.

Nu am început cu jucării. Am început cu mobilier. Totul a pornit într-un moment în care eram impas de la un anunţ de genul <Căutăm producători de triciclete din lemn>. Cea mai mare satisfacţie a fost că, atunci când călătoream în Europa, găseam în vitrine produse făcute de noi„, a declarat directorul societăţii, Iulian Ojog, care este şi asociat la aceeaşi firmă.

Mai nou, societatea s-a profilat şi pe producţia de mobilier pentru creşe şi grădiniţe, începând de la mese şi scaune pentru copii până la paturi pentru preşcolari.

Societatea a avut o cifră de afaceri de 1,94 milioane de lei în 2009 şi de 1,8 milioane de lei în 2010.

2 thoughts on “Cele mai căutate jucării din lemn din lume se produc la Botoşani

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    mint de rup , o bicicleta costa peste 50 de euro pe siteul lor, nehalitii astia vand in ROMANIA o bicicleta mai scumpa decat o vand nemtii si japonezii, tatatie ramai cu pozele ca nu ti da nici dreacu 60 euro pt o bicicleta , le dai strainilor cu 15 euro iar mie cu 50-60 ? no ,tanks

  2. Corect ! interesant ca prefera sa vanda mai ieftin cu mult afara decat in Romania…. Politica de mare exportator 🙂 lol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *