Copil condamnat pentru tentativă de viol

Un minor care a incercat sa violeze o adolescenta a fost condamnat la inchisoare cu suspendare.

Un elev de 15 ani din Sendriceni, care a ademenit toamna trecuta o fata de 17 ani pe un teren viran situat la marginea comunei si a incercat sa o violeze, a fost condamnat zilele trecute de magistratii Judecatoriei Dorohoi la sase luni de inchisoare cu suspendare. Cazul este primul in ultimii ani in care un minor ajunge sa fie condamnat la o varsta asa frageda si pentru o asemenea fapta.

Potrivit datelor de la dosar, L.H. a reusit sa castige increderea fetei din aceeasi localitate si s-o duca la marginea satului. Aici, elevul s-a aruncat asupra ei si a incercat sa o violeze. Fata s-a luptat minute bune si a reusit sa scape din mainile lui. Dupa incident legistii au constatat ca actul sexual nu a avut loc, insa fata avea multiple leziune din cauza luptei cu agresorul. Magistratii au impus un termen de incercare de doi ani si sase luni, timp in care mama adolescentului va raspunde pentru faptele acestuia. Ea trebuie sa anunte instanta in caz ca fiul ei refuza sa se corecteze, savarseste alte fapte penale sau pleaca de la domiciliu.

De asemenea, instanta i-a interzis elevului sa frecventeze barurile sau sa consume bauturi alcoolice si sa ia legatura cu victima agresiunii sau familia ei. Intrucat fata nu a formulat pretentii financiare, minorul va trebui sa suporte doar cheltuielile de judecata. Imediat dupa incident, minorul a pus intamplarea pe fondul consumului de alcool care i-a intunecat mintile.

Sursa: Monitorul de Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *