Protest pentru subventii in a treia zi de Paste

Fermierii botoșăneni au protestat, marți, la Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură nemulțumiți pentru faptul că nu și-au primit banii pentru subvențiile pentru creșterea animalelor.  Un control al Curții de Conturi a dus la concluzia că 1000 de fermieri și-ar fi primit necuvenit subvențiile pentru anul 2008. APIA Botoșani a contestat în instanță decizia Curții de Conturi dar plata pentru subvenția pentru fermieri a fost suspendată.

„Am de luat subventie vreo 25.000 de lei pentru oi, nu am primit niciun ban pana acum. Stiind ca am de primit bani m-am imprumutat de la altii, sa imi iau hrana la animale, dar nu am mai putut sa dau inapoi, ca nu am de unde. Subventia nu ne-o da. Avem o luna de zile de cand umblam la domnul director de la APIA si ne poarta de pe o zi pe alta”,
a declarat Adrian Sauciuc, crescator de animale din comuna Ungureni.

Oamenii se plang că au datorii la banci și nu au posibilitatea de a achiziționa pe cont propriu hrana pentru animalele din curte fiind nevoiți să se imprumute la cunoscuți. Prefectul Cristian Roman a declarat că va solicita conducerii APIA să poarte discuții cu instanța de judecată pentru a grăbi termenul de judecată astfel încât situația să se rezolve mai repde.

„Am cerut sa imi trimita hotararile judecatoresti astfel incat sa le fie de folos, ca fiind autoritate de lucru in procesul care are loc intre APIA si Curtea de Conturi. O sa iau legatura cu directorul general de la APIA sa vedem exact care este situatia. O sa ii cer domnului Manole sa solicite Tribunalului Botosani unnou termen, ca se clarifice mai repede situatia”, a declarat prefectul Roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *