Doi bărbaţi s-au ales cu dosar penal pentru pescuit ilegal

contrabanda- retineri ale Politiei de FrontieraDoi bărbaţi de 45 şi respectiv 25 de ani s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinşi că efectau activităţi de pescuit comercial într-o amenajare piscicolă naturală, cunoscută precum „Balta Răstoaca”. Cei doi foloseau unelte interzise de lege respectiv cinci plase de monofilament cu lungimi cuprinde intre 15 şi 40 metri. În urma unei acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră botoşăneni le-au întocmit celor doi bărbaţi dosar penal pentru braconaj piscicol.

Mai concret, duminică, în jurul orei 5.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani, aflaţi în executarea unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, au observat, cu ajutorul autospecialei ce funcţionează pe principiul termoviziunii, două persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă. La faţa locului s-au deplasat poliţişti de frontieră din cadrul aceluiaşi sector care au depistat două persoane de sex masculin de 45 de ani şi respectiv 25 de ani, ce efectuau activităţi de pescuit comercial într-o amenajare piscicolă naturală, denumită „Balta Răstoacă”, folosind unelte interzise de lege, respectiv cinci plase monofilament cu lungimi cuprinse între 15 şi 40 de metri.

Poliţiştii de frontieră au întocmit celor doi bărbaţi dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, documentele urmând a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *