Peste 9 000 de botosaneni internati,intr-un singur an, in spitalele iesene

pacient transportat cu elicopterul la IasiJudetul Botosani se afla pe locul patru, intr-un top al judetelor Moldovei, ca numar al pacientilor trimisi spre spitalele din Iasi, fiind devansat de judete precum Neamt si Suceava.
In 2011, 9 412 botosaneni care sufereau de diverse afectiuni au fost trimisi de medicii botosaneni in spitalele iesene. Mai putini pacienti decat Botosaniul a mai trimis Bacaul, respectiv 6018.
La Spitalul Sfantul Spiridon din Iasi, de exemplu, anul trecut au fost internati 3400 de pacienti botosaneni.
La noi in spital peste 70% dintre pacienti se interneaza in urgenta. Exista si situatia in care pacientii din alte judete au auzit de specialistii de aici si prefera sa vina la noi in spital decit sa ramina la ei in judet. Probleme avem insa cu pacientii care au mai fost internati in spitalele din judetul de domiciliu si au fost apoi trimisi la Iasi in momentul in care starea lor s-a agravat foarte tare, depasind capacitatile lor de tratament. Spitalul «Sf. Spiridon» este vazut de multe ori ca ultima solutie salvatoare. Din pacate, starea grava a pacientului impune efectuarea de manevre terapeutice extrem de costisitoare. De preferat ar fi totusi ca pacientul sa fie trimis mai devreme, s-ar limita si costurile in acest fel„, a declarat Ioan Barliba, managerul Spitalului „Sf. Spiridon” , pentru Ziarul de Iasi.

Cei mai putini dintre pacientii botosaneni au fost trimisi la spitalul de recuperare din Iasi.
Doar 899 au ales sa se trateze, in 2011, la unitatea medicala din Iasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *