Târgul Meşterilor Populari începe vineri la Botoşani

In perioada 20-22 aprilie 2012, Centrul Judetean pentru Promovarea si Conservarea Culturii Traditionale Botosani organizeaza Targul Mesterilor Populari, editia a VI-a, sub egida Consiliului Judetean Botosani si cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Botosani.
Anul acesta au fost invitati sa participe mesteri populari din mai multe judete ale tarii precum Bistrita-Nasaud, Maramures, Iasi, Suceava, Harghita, Covasna, Teleorman, Neamt, Galati, Mures, Braila si Valcea.
„Mesterii populari care vor participa la acest targ fac parte din Asociatia Mesterilor Populari din Moldova sau sunt mesteri reprezentativi ai zonelor etnografice de prestigiu din tara fiind introdusi in baza de date a Centrelor Judetene de Promovare si Conservare a Culturii Traditionale dupa o riguroasa selectie. Astfel ,Centrul Judetean pentru Promovarea si Conservarea Culturii Traditionale Botosani, prin mesterii populari invitati, incearca sa evite patrunderea comerciantilor care trebuie sa beneficieze de alt statut”, a declarat referent etnograf Margareta Mihalache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *