Zeci de botoşăneni prinşi în trafic conducând fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice

razie alcool noaptea politia rutieraMai mulţi botoşăneni au fost prinşi în trafic conducînd autoturismele personale sub influenţa băuturilor alcoolice sau avînd permisul auto suspendat. Ei au sperat că nu vor fi prinşi de poliţişti,  cele mai multe infracţiuni fiind săvârşite în noaptea de duminică spre luni, când s-a sărbătorit de către toţi creştinii prima zi de Paşte.

În noaptea de sîmbătă spre duminică, în jurul orei 3.25, a fost oprit în trafic, pe Bulevardul Mihai Eminescu din municipiul Botoşani, un autoturism condus de un tînăr de 27 ani, din municipiu. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat să se supună  testării cu aparatul etilotest, lucru pe care l-a refuzat. Astfel, a fost condus însă la Spitalul Judeţean Botoşani, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe tot parcursul acestor proceduri, tânărul a adresat ameninţări şi injurii poliţiştilor. În prezent, tânărul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de sfidarea organelor judiciare şi conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Un alt autoturism care prezenta avarii a fost oprit în trafic, în noaptea de duminică spre luni în localitatea Stăuceni. Şoferul, un tînăr de 27 de ani din Truşeşti,  a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentraţie alcoolică de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Judeţean Botoşani, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma verificărilor, a rezultat faptul că maşina pe care acesta o conducea fusese implicată într-un accident rutier. Tînărul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Alte două persoane din Copălău şi respectiv Dorohoi au fost depistate în trafic, conducând autoturismele personale fără a poseda permis auto. Tînărul din Copălău are 19 ani şi în urma verificărilor efectuate, s-a depistat că avea permisul suspendat fapt pentru care este cercetat pentru săvârşirea infacţiunii de a conduce pe drumurile publice un autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată precum și refuzul recoltării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. La fel s-a întâmplat şi în cazul unei tinere de 31 de ani din Dorohoi care a fost oprită în trafic în zona localităţii Văculeşti.

Alţi trei botoşăneni sunt cercetaţi după ce au fost prinşi  în trafic în noaptea de luni spre marţi, conducînd sub influenţa băuturilor. alcoolice

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *