Meteorologii anunţă ploi torenţiale, vânt şi descărcări electrice

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteorologică cu privire la fenomene periculoase care vor afecta toată ţara în următoarea perioadă. Informarea ANM vizează o instabilitate accentuată manifestată prin averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în toate regiunile ţării, valabilă pentru intervalul 17 aprilie, ora 09.00 – 19 aprilie, ora 09.00.

Potrivit ANM, îndeosebi în sud-vestul, sudul şi estul teritoriului, precum şi în zonele de deal şi de munte, cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 30 l/mp. În aceasta săptămână,  vremea ramane instabila si racoroasa indeosebi la mijlocul saptmanii (miercuri si joi). Vor fi ploi temporare in toate regiunile, mai ales averse si descarcari electrice, importante cantitativ.

In saptmana 23 aprilie – 29 aprilie estimarile Centrului European, indica pentru Romania o tendinta de incalzire a vremii, astfel valorile termice atat cele minime cat si cele maxime  se vor situa peste mediile climatologice pentru ultima decada a acestei luni. Asta insemna maximetermice in jurul valorilor de 22…24 de grade in vestul si sudul tarii si minime  de 10…12 grade.  In ceea ce priveste manifestarile asociate instabilitatii atmosferice (averse si descarcari electrice), acestea vor fi in diminuare ca intensitate si restrangere ca arie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *