Zeci de botoşăneni au ajuns la spital în prima zi de Paşte

ambulanta accidentZeci de botoșăneni au solicitat sprijinul medicilor de la Serviciul Județean de Ambulanță Botoșani în prima zi de Paște. Afecțiunile pentru care au intervenit medicii de la Ambulanță sunt traumatisme, stări de ebrietate, acutizări ale unor boli mai vechi sau accidente vasculare.

Potrivit purtătorului de cuvînt din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani, Mihai Murariu, în prima zi de Paște s-au înregistrat 45 de solicitări din partea botoșănenilor care au avut nevoie de intervenția imediată a medicilor de la Ambulanță.

El susține însă că se așteaptă ca numărul persoanelor care suferă din cauza supraalimentării din perioada sărbătorilor pascale să crească  în cele două zile care au mai rămas din sărbătoarea Paștelui.

„Abia astăzi au început să sosească primele cazuri de colici din cauza alimentării dar a fost abia prima zi de Paște. Am avut până acum mai mult traumatisme, stări de ebrietate. Numărul solicitărilor probabil va mai crește pînă la sfîrșitul sărbătorilor”, a declarat Mihai Murariu, purtător de cuvînt SJA Botoșani.

Medicii recomandă în continuare cumpătare din partea oamenilor atunci când se așează la masa de Paște pentru a nu ajunge la spital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *