Melomanii așteptați, vineri, la un concert pascal

Melomanii botoșăneni sunt așteptați, vineri, 20 aprilie la un concert simfonic dedicat sărbătorilor pascale. Orchestra botoșăneană va susține un concert pascal sub bagheta dirijorală al lui Liviu Buiuc, alături de soprana Cristina Simionescu Sandu. Opere de Webber, Rossini, Chopin, Donizetti, Borodin, Verdi, Pucini, Ceaikovschi, Brahms, Straus vor transforma o seară obișnuită într-una specială pentru publicul care va asista la acest concert.

Cristina Simionescu Sandu a absolvit Liceul de Artă Octav Băncilă din Iaşi şi Academia de Arte George Enescu din acelaşi oraş, promoţia 1995, clasa de canto a conf. univ. Adriana Severin. Este solistă a Operei Naţionale Române din Iaşi din anul 1994. A colaborat cu operele din Cluj-Napoca, Braşov, Bucureşti, Galaţi, Craiova, cu filarmonicile din Iaşi, Craiova, Oradea, Botoşani precum şi cu Compagnia de Opera Italiana din Milano. Împreună cu opera ieşeană a efectuat turnee în Austria, Elveţia, Germania, Franţa, Olanda, Belgia, Italia, Norvegia, Danemarca, Anglia, cu roluri din operele La Traviata, Rigoletto, Bărbierul din Sevilla, Flautul fermecat, Boema, Bal mascat, Nunta lui Figaro, Elisirul dragostei, Fiica regimentului, Don Pasquale.

Liviu Buiuc s-a născut în Botoşani la data de 28 mai 1948. A absolvit cursurile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. A studiat dirijatul cu Mircea Cristiescu  profesor de dirijat al bursierilor Fullbright  şi a asistat la cursurile dirijorului Franco Ferara, la Lanciano (Italia). Până în anul 1990 a fost violonist în orchestra Filarmonicii Botoşani; între anii 1990-1997 a fost director şi dirijor al aceleiaşi instituţii. A dirijat majoritatea filarmonicilor şi teatrelor de operă din România şi are o activitate susţinută în ţară şi străinătate având prezenţe artistice în: Italia, Franţa, Spania, Belgia, Olanda, Elveţia, Grecia, Ungaria, Rusia, Ucraina, Bielorusia, Ţările Baltice, Moldova şi altele dirijând orchestrele filarmonicii din Minsk, Orchestra Simfonică Franz Liszt din Budapesta, Opera din Doneţk, Complesso Musicale Tarantino, Orchestra dArchi di Salerno, Orchestra Radio Chişinău, Filarmonica Chişinău etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *