Deţinuţii donează pâinea pe o zi

penitenciarul botosaniÎn spiritul Sărbatorilor Pascale, în data de 13 aprilie 2012, peste 600 de persoane private de libertate custodiate în Penitenciarul Botoşani participă la o acţiune de donaţie de produse alimentare (pâine) beneficiază de serviciile Cantinei de ajutor social din cadrul Bisericii Sfântul Ilie Botoşani.

Sensibilizaţi de situaţia persoanelor aflate în dificultate, în semn de solidaritate, persoane custodiate în Penitenciarul Botoşani au dorit să doneze parte din raţia de pâine aferentă acestei zile pentru a putea contribui direct în interesul celor care au nevoie de sprijin şi suport în această perioadă a Sărbătorilor Pascale.

Obiectivele principalele ale acţiunii caritabile “Dăruind vei dobândi” vizează educarea persoanelor private de libertate în spiritul aprecierii relaţiilor interumane, precum şi dezvoltarea şi stimularea unei atitudini proactive în rândul acestora faţă de acţiunile caritabile.

Valorizarea experienţelor pozitive de întrajutorare constituie premizele procesului de remodelare a structurii personale, de formare a unei atitudini prosociale, care vin să susţină eforturile de reintegrare socială a persoanelor private de libertate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *