Drumurile distruse de calamităţile din 2010, reparate cu fonduri europene

prefect si primari-semnare proiecte calamitati11 comune vor putea să-şi refacă drumurile distruse de calamităţile din 2010, urmare a unor proiecte FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală). Joi, la Instituţia Prefectului a avut loc semnarea contractelor de cei 11 primari din judeţ, proiectele având o valoare totală de aproape 11 milioane euro. Prefectul Cristian Roman a declarat că prin derularea acestora, 40 de km drumuri afectate de calamităţile din 2010 vor fi modernizate. Este vorba de comuna Văculeşti, care are are un proiect de 1,4 milioane euro, Ungureni -587.000 euro, Corni 1 milion euro, Brăeşti 847.000 euro, Suharău- 916.000 euro, Păltiniş- 841.000 euro, Hudeşti- 1,4 milioane euro, Cotuşca 1,1 milioane euro, Lozna- 1,3 milioane euro, Curteşti-1,1 milioane euro şi Răuseni- aproape un milion euro.

prefectul Cristian Roman si Liviu Bulgaru, directorul ARPDRP
prefectul Cristian Roman si Liviu Bulgaru, directorul ARPDRP

La eveniment a participat şi directorul general al Agenţiei Regionale de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, Liviu Bulgaru.

Este un eveniment deosebit în viaţa judeţului nostru. 11 comunităţi semnează 11 proiecte cu finanţare europeană. Am ţinut mult ca semnarea contractelor să aibă loc la instituţia noastră, pentru că proiectele au fost pornite împreună. Ele sunt pe măsura 322, pentru calamităţi. Este un model de a arăta tuturor că lucrurile făcute bine şi la timp pot să aducă un plus de confort sporit cetăţenilor noştri„, a spus prefectul Cristian Roman.

El spune că proiectele cu finanţare europeană au fost câştigate de trei primării PDL, trei primării PNL, patru PSD şi una independentă, drept urmare fondurile nu au fost acordate pe criterii politice.

Licitaţiile urmează să fie organizate de către primării. Unităţile administrativ teritoriale nu vor avea nicio contribuţie financiară, 80% din fonduri fiind suportate de UE şi 20% de Guvernul României.

Cei 40 de kilometri de drumuri, care se vor reface prin aceste proiecte, se adaugă celor aproximativ 120 km care sunt tot pe măsura 322, în implementare. Din aproximativ 144 de proiecte care au intrat la finanţare pe ţară, aproximativ 50 sunt din Centrul regional 1 Nord-Est. Judeţul Botoşani, din 14 proiecte depuse, zece au obţinut finanţare„, a spus Liviu Bulgaru, directorul general al Agenţiei Regionale de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

Vezi care drumuri vor fi modernizate!:

lista drumuri modernizate calamitati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *