Un grup de elevi de la Palatul Copiilor şi Colegiul Asachi au creat o mână bionică

mana bionicaDupa multa munca si studiu, elevii se de la Palatul Copiilor Botosani in parteneriat cu Colegiul “Gh.Asachi” au reusit sa construiasca o mână bionică, care, printre alte operatiuni, poate imita identic, cu mare acuratete miscarile unei maini umane. O mare problema a constituit-o  crearea degetelor, articulatiilor si flexibilitatea lor. S-au incercat diverse materiale, dar in final s-a optat sa fie metalice, astfel poata sa  transmita o forta amplificata, spune profesorul Grigore Luisian, coordonatorul Cercului de informatică de la Palatul Copiilor. 

Transmiterea informatiilor dintre mana reala  la cea bionica este procesata de un microchip programat de elevi si poate fi facuta de la distanta printr-un banal cablu de retea. Este autonoma, functionarea facandu-se pe baterii.

Cred ca la nivel scolar este cel mai deosebit proiect si are mari sanse sa ocupe primele pozitii de la concursurile scolare (si nu numai)  din acest an. De altfel, acest proiect a obtinut marele premiu la sectiunea Fizica Aplicata de la Concursul Judetean „Stefan Procopiu”. Saptamana viitoare participam la Concursul National de Robotica “Cupa Chindiei” si  la marea competitie  Robochallenge„, a precizat Grigore Luisian.

Seful de proiect a fost elevul Constantin Voiniciuc, coordonat de profesorii  Luisian Grigore si Lazar Dan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *