Dosare penale pentru pescuit cu unelte interzise

braconaj pesteÎn urma unor acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră botoşăneni au întocmit dosare penale pentru braconaj piscicol pe numele a patru bărbaţi.

 În data de 11 aprilie, în jurul orelor 06.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca, aflaţi în executarea unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, au descoperit două persoane de sex masculin care se aflau pe lacul de acumulare Stânca-Costeşti, având asupra lor o plasă monofilament cu lungimea de 80 de metri.

Poliţiştii de frontieră au întocmit celor doi bărbaţi, I. C., de 17 ani şi F. G. de 30 de ani, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, documentele urmând a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni.

 La aproximativ 30 de minute, aceeaşi poliţişti de frontieră au mai depistat două persoane de sex masculin care pescuiau în râul Prut.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei doi sunt cetăţenii români M. C., de 26 de ani şi S. C., de 42 de ani, ambii din localitatea Ripiceni, ce desfăşurau activităţi de pescuit folosind o plasă monofilament cu lungimea de 60 de metri.

Poliţiştii de frontieră au întocmit bărbaţilor dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, documentele urmând a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *