Primarul din Mihai Eminescu, nevoit să îşi întrerupă concediul şi să revină la Primărie

Verginel Gireada, primarul comunei Mihai Eminescu
Verginel Gireada, primarul comunei Mihai Eminescu

Primarul din Mihai Eminescu, Verginel Gireadă, va fi nevoit să îşi întrerupă concediul şi să revină la Primărie. El este pus în situaţia de a revoca dispoziţia dată pe 9 aprilie prin care a transferat prerogativele de primar viceprimarului Vasile Temciuc, pe motiv că nu a respectat legislaţia privind concediul de odihnă. Prefectul Cristian Roman a înaintat, miercuri, o adresă către Primăria comunei Mihai Eminescu prin care a solicitat informaţii cu privire la planificarea, potrivit legii, a concediului de odihnă,  dar şi dovada că primarul Gireadă a informat Consiliul Local cu privire la concediul pe care şi l-a luat.

Instituţia prefectului a cerut ca, în cazul în care documentele necesare obţinerii concediului nu există, dispoziţia privind delegarea atribuţiilor către viceprimar să fie anulată.

Verginel Gireadă şi-a luat, pe 9 aprilie, concediu, la scurt timp după ce Curtea de Apel din Cluj l-a condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, fals şi uz de fals, pe motiv că ar fi modificat un titlul de proprietate şi şi-a însuşit ilegal o suprafaţă de teren.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *