Inspectoratul Şcolar va trebui să înfiinţeze un nou post pentru reîncadrarea Mihaelei Huncă

Inspectoratul Scolar Judetean
Inspectoratul Scolar Judetean

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean va trebui să înfiinţeze un nou post în instituţie, dacă Mihaela Huncă va cere înapoi postul de inspector câştigat în instanţă. Daniel Botezatu, inspector general adjunct al IŞJ, a declarat că postul de pe care a plecat Mihaela Huncă nu mai figurează în noua organigramă a instituţiei.

Aici este o problemă, pentru că postul pe care dânsa a fost inspector nu mai este. Dânsa era inspector pe management instituţional, iar acum în organigramă avem inspector şcolar de specialitate pentru implementarea descentralizării instituţionale, ocupat de doamna Manolache. I s-a dat câştig de cauză în instanţă şi trebuie să i se creeze post. Doamna Cristina Manolache va rămâne pe postul pe care îl are, iar pentru doamna Huncă vom crea un nou post„, a precizat Botezatu.

Reprezentantul IŞJ spune că bugetul instituţiei permite înfiinţarea a încă un post.

Reamintim că Mihaela Huncă a obţinut în instanţă reintegrarea pe funcţia de inspector şcolar. Fostul inspector şcolar a fost eliberat din funcţie de inspectorul şcolar general Ada Macovei pe 31 august 2010.
Mihaela Huncă a acţionat în instanţă această decizie, iar magistraţii Curţii de Apel Suceava i-au dat câştig de cauză pe 28 martie 2012. Astfel că, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani va trebui să o reîncadreze în funcţie .
În plus, instituţia va trebui să-i platească Mihaelei Huncă daune de aproape 20 000 de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *