Prefectul nu vrea secretari de primării în birourile electorale

Prefectul Cristian Roman
Prefectul Cristian Roman

Prefectul Cristian Roman nu vrea să vadă secretari de primării în birourile electorale de circumscripţie. Anunţul a fost făcut, marţi, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu primarii din judeţ, pe tema pregătirii alegerilor locale. Acesta a cerut primarilor să fie păstrate secţiile de votare de la alegerile anterioare. La întâlnire a fost prezent şi preşedintele Biroului Electoral Judeţean, judecătorul Mihaela Ungureanu.

Primarii vor trebui ca până pe data de 16 aprilie, să comunice către Biroul Electoral de Circumscripţie numărul de alegători rezultat din listele electorale permanente şi complementare, iar până pe 9 mai, aceştia au obligaţia de a pune al dispoziţia partidelor politice, alianţelor politice şi electorale, la cererea şi pe cheltuiala acestora, copiile de pe listele electorale permanente şi cele suplimentare.

Aici, le atrag atenţia secretarilor asupra respectării protejării datelor cu caracter personal. Până pe 10 mai, trebuie stabilite locurile pentru afişaj electoral. Acest lucru se face prin dispoziţia primarului„, a spus prefectul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *