Justiţia dă peste 15 de milioane de euro firmei Victor Construct

victor mihalachiLovitură puternică pe piaţa construcţiilor date de omul de afaceri botoşănean Victor Mihalachi. Societatea comercială Victor Construct, patronată de acesta, a obţinut o sumă fabuloasă, de peste 15 de milioane de euro de la Ministerul Justiţiei. Banii au fost alocaţi cu scopul construcţiei a două palate de justiţie, unul la Neamţ, iar celălalt la Covasna.

Firma botoşăneană a câştigat, de curând, licitaţia pentru extinderea Tribunalului Covasna, valoarea lucrărilor de aici fiind de 12,05 milioane de lei (aproximativ 28 de milioane de lei) fără TVA.

Licitaţia a fost deschisă şi s-a desfăşurat electronic, câştigătorul fiind desemnat după criteriul preţul cel mai scăzut. Valoarea estimată a investiţiei a fost de 173 de milioane, însă Victor Construct a venit cu 120 de milioane, având cel mai scăzut preţ dintre toţi competitorii (şase în total).

În luna martie, Victor Mihalachi a semnat şi contractul pentru ridicarea Palatului de Justiţie de la Piatra Neamţ, care va găzdui atât Tribunalul Neamţ, cât şi Judecătoria Piatra Neamţ. Aici, licitatia pentru atribuirea lucrărilor a avut loc pe 1 iunie 2011, la sediul Tribunalului Neamţ şi în cursă au intrat mai multe firme. Ulterior, au mai rămas numai doi candidati, iar la final Victor Construct a pierdut licitatia. Reprezentantii acestei firme s-au adresat justitiei şi au avut cîstig de cauză, printr-o decizie irevocabilă a Curţii de Apel Bacău.

Investiţia de la Neamţ se ridică la 78,6 milioane de lei (fără TVA). Termenul de executie este de 48 de luni de la data atribuirii contractului, urmînd ca palatul să aibă la final o suprafată desfăsurată de 19.000 metri pătrati. Finantarea lucrării este asigurată din bugetul de stat, prin Ministerul Justitiei.

One thought on “Justiţia dă peste 15 de milioane de euro firmei Victor Construct

  1. iar innebuneste Victor?:)))) se dezbraca in pielea goala si se”tavaleste” pe asfalt?:))) Sau se gandeste sa mareasca si el puttin salariile…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *