„Ziua Internaţională a Rromilor”, marcată în Penitenciarul Botoşani

Penitenciarul BotosaniPentru a marca „Ziua Internațională a Rromilor”, începând cu ora 10:00, Serviciul Educație și Asistență Psihosocială din cadrul Penitenciarului Botoșani în colaborare cu A.D.C.I.A.,vor organiza o serie de activități destinate persoanelor private de libertate custodiate.

În baza protocolului de colaborare încheiat între Penitenciarul Botoșani și Agenția de Dezvoltare Comunitară Inter – Activă, sub genericul „Cunoașterea Rromului de lângă tine”, activitățile prevăzute vor demara cu susținerea unui concurs tematic, cu privire la aspecte legate de istoria și cultura etniei rrome. Aceasta activitate se adresează deopotrivă persoanelor private de libertate ce aparțin acestei etnii, precum și tuturor persoanelor care doresc să cunoască mai multe informații despre cultura comunității rrome. Interesul față de tematica concursului, precum și reușita celor care se vor clasa pe primele locuri în urma evaluării, vor fi recompensate prin acordarea de diplome și premii din partea A.D.C.I.A.

În același context, în scopul promovării tradiţiilor și obiceiurilor specifice, vor fi susținute activități de prezentare și de dezbatere a unor aspecte legate de trecutul, prezentul și perspectivele evoluției comunității rrome de către doamna director executiv Semiramida Balan și reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Comunitară Inter – Activă.  Pentru o mai bună ilustrare a culturii etnice, a cântecelor și dansurilor specifice, activitatea se va finaliza prin susținerea unui program muzical instrumental și vocalde către elevi ai Școlii nr. 1 Flămânzi, acompaniați de formația penitenciarului JailProject.  

Bazată pe principiului diversității culturale, al nediscriminării, obiectivul principal al activității vizează stimularea comunicării interpersonale și valorizarea diversități prin acceptarea diferențelor interculturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *