Copii cu deficienţe, în vizită la Staţiunea Popăuţi

Copii cu deficiente la Statiunea PopautiCamera Agricolă Judeţeană Botoşani a desfăşurat, joi, prima acţiune din cadrul Proiectului „Educaţia pentru Cunoaştere”, beneficiarii acestui proiect fiind copiii cu nevoi speciale de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Botoşani şi Asociaţia „Ne Trebuie Speranţă” – Sindrom Down Botoşani.

Scopul proiectului este oferirea unei alternative acestor copii pentru asimilarea cunoştinţelor privind animalele şi păsările dintr-o fermă în alt context decât din manual, a posibilităţii de a-şi forma o atitudine pozitivă faţă de activitatea de creştere a animalelor şi păsărilor şi, în acelaşi timp, oferirea unei posibilităţi de recreere şi socializare.

Acţiunea a constat în vizitarea de către copii a Staţiunii de Cercetare, Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Popăuţi şi a muzeului staţiunii, ocazie cu care copiii au avut posibilitatea de a  vedea, pe viu, păsări, vaci, viţei,  cai, oi, miei, capre, ieduţi, berbeci.

La acţiune au participat 51 copii, 7 părinţi, 3 psihopedagogi, 2 instructori de educaţie şi 6 angajaţi ai Camerei Agricole. 

Partenerii proiectului: Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Botoşani, Asociaţia „Ne Trebuie Speranţă” – Sindrom Down Botoşani, Staţiunea de Cercetare, Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Popăuţi şi Camera Agricolă Judeţeană Botoşani.

Proiectul a fost iniţiat de Ionel Oniciuc, directorul executiv al Camerei Agricole Judeţene Botoşani, fiind impulsionat în realizarea acestui proiect în urma participării la activităţile prilejuite de sărbătorirea Zilei Mondiale a Sindromului Down, din 21 martie, şi se înscrie în rândul acţiunilor pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă, de educaţie şi de integrare a copiilor cu sindrom Down şi nevoi speciale din cadrul comunităţii botoşănene.

„Impresionat de situaţia acestor copii cu nevoi speciale şi de poveştile de viaţă ale părinţilor acestora, am considerat că noi, cei care ducem o viaţă normală, este bine, este necesar, să încercăm să-i ajutăm. Deoarece copiii au fost încântaţi şi bucuroşi de cele văzute, mă simt împlinit sufleteşte” – a declarat Ionel Oniciuc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *