Pistolar la 72 de ani

pistolMai multe echipaje ale Sectiei Politie Rurale Dorohoi au intervenit joi seara in satul Dumeni din comuna George Enescu, dupa ce un apel la 112 a anuntat ca un pensionar trage cu un pistol cu bile in directia unui grup de localnici.

Spiritele s-au calmat odata cu interventia oamenilor legii, care au fost nevoiti sa-l incatuseze pe Mircea R. de 72 de ani.

Potrivit primelor date ale anchetei, barbatul a incendiat joi, dupa ora 22, resturile de plante uscate de pe un  teren care-i apartine. Cum suprafata este situata in apropierea unor gospodarii, oamenii s-au alarmat si i-au cerut sa renunte, intrucat exista riscul ca flacarile sa ajunga si la casele lor. Barbatul a scos arma pe care o detine legal, dupa ce Florin S. de 24 de ani, Ionut S. de 22 de ani, Florin S. de 32 de ani si Ion A. de 21 de ani au inceput sa stinga flacarile. Fara sa-i someze, batranul a tras trei focuri in directia lor.  Din fericire bilele nu au atins pe nimeni, insa unul dintre tineri a cerut ajutor politistilor.

Arma batranului si munitia au fost retinute pana la definitivarea cercetarilor, iar pe numele lui a fost intocmit dosar penal. „Barbatul este cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de uz de arma neletala fara drept. Urmeaza sa dispunem solutie procedurala”, a declarat comisarul sef Marcel Prichici, seful Politiei Dorohoi.

Sursa> Monitorul de Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *