Mandatul primarului Verginel Gireadă ar trebui să înceteze, spune prefectul

prefectul Cristian Roman
prefectul Cristian Roman

Prefectul Cristian Roman declară că mandatul primarului comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireadă, ar trebui să înceteze. Cel puţin acest lucru este stipulat în lege, mai spune prefectul, în cazul în care un primar are o condamnare definitivă şi irevocabilă.

Încetare de drept a mandatului. Aşa spune legea, dar vom vedea dispozitivul, vom vedea ce interdicţii sunt. Sincer îmi pare rău, că este un primar cu două mante şi sunt lucruri care s-au făcut în comuna respectivă, dar legea trebuie respectată de toată lumea. Îndată ce voi primi dispozitivul hotărârii judecătoreşti putem discuta ce se poate întâmpla. Îmi pare rău că este o pată pe obrazul administraţiei botoşănene„, a spus Roman.

Primarul comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireadă, a fost condamnat, joi, la doi ani de închisoare cu suspendare. Sentinţa a fost pronunţată de Curtea de Apel din Cluj în dosarul în care Gireadă a fost judecat pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, după ce a modificat titlul de proprietate a unui localnic. El şi fostul secretar al comunei, Mircea Onofrei, au fost daţi în judecată de Zorel Chiriac, care s-a plâns că titlul de proprietate i-a fost modificat nejustificat şi că terenul pe care îl deţinea a ajuns în proprietatea primarului.

Fostul secretar al comunei, Mircea Onofrei, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

One thought on “Mandatul primarului Verginel Gireadă ar trebui să înceteze, spune prefectul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *