Mitropolia Moldovei a solicitat Instituţiei Prefectului sprijin în vederea depistării evazioniştilor cu lumânări

lumanariPoliţia economică şi Garda Financiară din Botoşani, pe urmele evazioniştilor cu lumânări. Asta după ce prefectul Cristian Roman a primit o solicitare de la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei privind respectarea Legii 103/1992 , lege care vorbeşte despre producerea şi comercializarea lumânărilor de cult. Este vorba de lumânări comercializate atât pe piaţă, cât şi cele din biserici. În urma unor controale făcute în judeţele Iaşi şi Neamţ s-au constatat cazuri de evaziune fiscală şi în acest domeniu.

Din păcate, chiar şi în acest domeniu există cazuri de evaziune. S-a întâmplat în Iaşi, în Neamţ şi bănuim că se poate întâmpla şi la noi. Am îndreptat această solicitare a Mitropoliei către Poliţia economică şi Garda Financiară, cu atât mai mult cu cât cererea este mai mare în această săptămână, şi vom sprijini demersurile făcute către autorităţile noastre pentru a limita cât mai mult nelegiurile care se pot produce în acest sens. Ni s-a spus că după controalele făcute în Iaşi, producţia fabricii de lumânări a crescut cu 28 tone  pe lună„, a spus prefectul.

Agenţii economici care comercializează lumânări de cult trebuie să aibă o autorizaţie emisă de una din instituţiile de cult abilitate din România.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean susţin că deţin informaţii cu privire la comerţul ilicit de lumânări.  Viorel Şerbănoiu a declarat că deja există o acţiune de verificare în derulare.

Este vorba şi de lumânările din biserici, pentru că de fapt aici este problema„, a spus Serbanoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *