Verginel Gireadă candidează pentru un nou mandat, în ciuda condamnării sale

Verginel Gireada
Verginel Gireada

Primarul din Mihai Eminescu, Verginel Gireadă, contestă decizia magistraţilor din Cluj, care l-au condamnat, joi, la doi ani de închisoare. El susţine că sentinţa Curţii de Apel Cluj este „cea mai mare făcătură politică, de îşi fac cruce şi cei mai mari avocaţi pe care îi are România”.

Şeful administraţiei de la Ipoteşti susţine că va candida pentru un nou mandat, pentru că nu îi interzice sentinţa magistraţilor de a candida.

Locuitorii comunei ştiu că este o făcătură politică şi atât. Nimic altceva! Este o făcătură grosolană„, a spus Gireadă. El mai precizează că modul în care a fost tergiversată pronunţarea instanţei ridică suspiciuni.

Gireadă anunţă că se va adresa Curţii Europene pentru Drepturile Omului în acest caz.

Primarul de la Mihai Eminescu, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare

7 thoughts on “Verginel Gireadă candidează pentru un nou mandat, în ciuda condamnării sale

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    pana la urma tot nu se lasa, in ciuda celor intamplate… oricum pana la urma toti isi vor primi pedeapsa pentru faptele facute !

  2. Ce tupeu, dupa ce a luat 2 ani de puscarie pentru nelegiuirile sale, mai are curaj sa candideze si sa ceara votul oamenilor.. !! Oare in ce tara traim ?

  3. Art. 64 – Interzicerea unor drepturi
    Pedeapsa complimentara a interzicerii unor drepturi consta în interzicerea unuia sau unora din urmatoarele drepturi:
    a) dreptul de a alege si de a fi ales în autoritatile publice sau în functii elective publice;
    b) dreptul de a ocupa o functie implicând exercitiul autoritatii de stat;
    c) dreptul de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie ori de a desfasura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru savârsirea infractiunii;
    d) drepturile parintesti;
    e) dreptul de a fi tutore sau curator.
    Interzicerea drepturilor prevazute la lit. b) nu se poate pronunta decât pe lânga interzicerea drepturilor prevazute la lit. a), afara de cazul când legea dispune altfel.

    Art. 65 – Aplicarea pedepsei interzicerii unor drepturi
    Pedeapsa complimentara a interzicerii unor drepturi poate fi aplicata, daca pedeapsa principala stabilita este închisoarea de cel putin 2 ani si instanta constata ca, fata de natura si gravitatea infractiunii, împrejurarile cauzei si persoana infractorului, aceasta pedeapsa este necesara.
    Aplicarea pedepsei interzicerii unor drepturi este obligatorie când legea prevede aceasta pedeapsa.
    Conditia aratata în alin. 1 cu privire la cuantumul pedepsei principale trebuie sa fie îndeplinita si în cazul în care aplicarea pedepsei prevazute în acel alineat este obligatorie.

    Art. 66 – Executarea pedepsei interzicerii unor drepturi
    Executarea pedepsei interzicerii unor drepturi începe dupa executarea pedepsei închisorii, dupa gratierea totala sau a restului de pedeapsa, ori dupa prescriptia executarii pedepsei.

    Art. 67 – Degradarea militara
    Pedeapsa complimentara a degradarii militare consta în pierderea gradului si a dreptului de a purta uniforma.
    Degradarea militara se aplica în mod obligatoriu condamnatilor militari si rezervisti, daca pedeapsa principala stabilita este închisoarea mai mare de 10 ani sau detentiunea pe viata.
    Degradarea militara poate fi aplicata condamnatilor militari si rezervisti pentru infractiuni savârsite cu intentie, daca pedeapsa principala stabilita este de cel putin 5 ani si de cel mult 10 ani.

    Art. 68 – Abrogat.

    Art. 69 – Abrogat.

    Art. 70 – Abrogat.

    Sectiunea II
    Pedepsele accesorii

    Art. 71. – Continutul si modul de executare a pedepsei accesorii
    Pedeapsa accesorie constã în interzicerea drepturilor prevãzute în art. 64.
    Condamnarea la pedeapsa detentiunii pe viatã sau a închisorii atrage de drept interzicerea drepturilor prevãzute în art. 64 lit. a)–c) din momenul în care hotãrârea de condamnare a rãmas definitivã si pânã la terminarea executãrii pedepsei, pânã la gratierea totalã sau a restului de pedeapsã ori pânã la împlinirea termenului de prescriptie a executãrii pedepsei.
    Interzicerea drepturilor prevãzute în art. 64 lit. d) si e) se aplicã tinându-se seama de natura si gravitatea infractiunii sãvârsite, de împrejurãrile cauzei, de persoana infractorului si de interesele copilului ori ale persoanei aflate sub tutelã sau curatelã.
    Pe durata amânãrii sau a întreruperii executãrii pedepsei detentiunii pe viatã sau a închisorii, condamnatul poate sã îsi exercite drepturile pãrintesti si dreptul de a fi tutore sau curator, în afarã de cazul în care aceste drepturi au fost anume interzise condamnatului prin hotãrârea de condamnare.
    Pe durata suspendãrii conditionate a executãrii pedepsei închisorii sau a suspendãrii sub supraveghere a executãrii pedepsei închisorii, se suspendã si executarea pedepselor accesorii.

  4. mai brotacel portocaliu, si ceilalti, lasati-i pe cei cu studii in domeniu sa traduca sentinta cu legile si articolele cu care a fost data; nu va dati voi cu parerea ca spuneti prostii! de ce va deranjeaza atat de mult ca-si mai depune candidatura? daca votantii comunei vor considera ca vor alt primar, vor alege alt candidat. de ce va zbateti voi asa, ca apa de maluri?daca tot considerati ca nu este primarul potrivit, lasati votantii si urma sa aleaga!

  5. Sunt satul sal mai vad pe acest hot,asta este,dupa cate inselatorii a facut..cum poate sa mai creada ca mai poate obtine voturile oamenilor pe care i-a furat de atatea pamanturi…

  6. Daca Gireada – condamnatul – doreste cu ardoare sa candideze si – culmea –
    deputatul Turcanu il sustine, ba ne comunica ca va cistiga alegerile in comuna Mihai Emninescu, apar cel putin doua probleme importante: 1) conform celor spuse de Turcanu, prin extensie ,orice puscarias ar trebui sa candideze ca doar Romania este Tara lui Papura Voda; 2) Daca Turcanu pune asa problema, cum va actiona el in calitate de presedinte al consiliului judetean, presupunind ca va fi investit prin vot ?
    Ce asteptari sa avem noi de la un asemenea individ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *