Săracii Botoşaniului, „anchetaţi social” dacă au declarat corect veniturile

Sebastian Tocariu, directorul AJPIS Botosani
Sebastian Tocariu, directorul AJPIS Botosani

Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Botoşani ia la verificat dosarele de prestaţii sociale, dosare care au fost întocmite de primării. Nu vor scăpa de anchete nici beneficiarii ajutoarelor sociale.

AJPIS Botoşani va demara o campanie de verificare la primării a modului de gestionare a dosarelor de prestaţii sociale. Sebastian Tocariu, directorul AJPIS, a declarat că prin sondaj se va merge şi la domiciliul beneficiarilor, pentru a vedea dacă veniturile declarate în acte corespund cu realitatea.

Se vor verifica documentele de la primării, iar prin sondaj se va merge acasă la beneficiari, ca să vedem dacă au întocmit corect dosarele. Vor fi peste cinci persoane care vor merge în control„, a spus Tocariu.

Reprezentanţii AJPIS se aşteaptă ca în urma acestor verificări, care vor dura până pe 30 iunie, să fie găsite şi nereguli.

„Avem control de la Curtea de Conturi şi în urma intersectării datelor cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, dar şi cu alte instituţii, s-au găsit deja nereguli. Sunt beneficiari care nu au declarat veniturile, care nu au declarat animalele. O situaţie exactă vom avea după finalizarea verificărilor Curţii de Conturi „, a adăugat Tocariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *