Elevii de la Şcoala 12, amici pentru bunici

amici pentru bunici la Scoala 12 BotosaniÎn săptămâna ,,Şcoala altfel“, elevii din clasele  a II-a C Step by Step şi a III-a C Step by Step, de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 12 Botoşani, coordonaţi de prof. Gabi Ţurcanu, prof. Lăcrămioara Balan, prof. Iulia Călugăreanu şi prof. Ovidiu Aparaschivei au derulat proiectul AMICI pentru BUNICI.
În anul care a fost desemnat Anul European al Îmbătrânirii Active şi al Solidarităţii între Generaţii, proiectul şi-a propus desfăşurarea unor acţiuni prin care s-a urmărit formarea de responsabilitate, res¬pect şi atitudine pozitivă faţă de per¬soa-nele vârstnice  prin dez¬voltarea aptitudinilor artistice, a spiri¬tului de lucru în echipă precum şi punerea în valoare a imaginaţiei şi creativităţii elevilor. Acţiunile propuse au fost susţinute de comitetele  de părinţi ale celor două clase şi de Centrul Europe Direct Botoşani reprezentat de Radu Căjvăneanu.
Coordonaţi de cadrele didactice şi sprijiniţi de părinţi, copiii au confecţionat materiale pe teme Pascale, iar părinţii au donat alimente şi au pregătit împreună cu copiii pachete pe care le-au  oferit bătrânilor de la Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Suliţa. Copiii au susţinut un scurt program artistic ce a cuprins cântece, poezii şi dansuri prin care au adus un zâmbet pe chipurile brăzdate de ani ale bătrânilor. În perioada 9-13 aprilie 2012, la Cinematograful Unirea, cu sprijinul Europe Direct Botoşani, va fi amenajată o expoziţie de fotografie cu imagnile surprinse pe parcursul acţiunilor desfăşurate.
 Prin acţiunile desfăşurate am creat punți de comunicare între generații, iar vizita a acţionat  ca un catalizator pentru dezvoltarea potenţialului uman, în spiritul demnității şi solidarității. Am dăruit din puritatea şi inocenţa copilăriei, lumină şi speranţă acestor persoane cu care soarta nu a fost foarte generoasă.
Sperăm că am mângâiat pentru o clipă măcar sufletele triste şi uitate parcă şi de timp, că am adus un zâmbet pe feţele acestor ,,trecători prin viaţă , că am fost nepoţii pe care şi i-ar fi dorit, să le deschidem uşa continuu, nu numai cu ocazia unor sărbători pentru că …,,Existăm temporar prin ceea ce luăm din jur, dar vom trăi veşnic prin ceea ce dăruim.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *