Dezbatere pe tema unirii cu Moldova, la Biblioteca Judeţeană

Debatere despre unirea cu MoldovaMiercuri  în cadrul Bibliotecii Judeţene „Mihai Eminescu” din Botoşani s-a susţinut dezbaterea publică cu tema „Unirea- Un Ideal Reactivat”, dezbatere care doreşte să pună în evidenţă toate evenimentele pozitive şi unioniste petrecute în ultimii ani atât în România, cît şi în Republica Moldova.

„Evenimentele precum Marşul Unirii de la Chisinău din 25 martie 2012, care este cel mai mare marş unionist de la independenţa Republici Moldova şi până acum, înfiinţarea Consiliului Unirii de la Chişinău, şedinţa comună a guvernelor celor două ţări, numărul enorm de activităţi cultural, precum ţi implicarea a cât mai multor persoane in activităţi unioniste mă face să cred că unirea dintre România si rep. Moldova a devenit un ideal reactivat pe ambele maluri ale Prutului”, declară un reprezentant al Platformei Civice Actiunea 2012.

La eveniment au participat şi peste 35 de elevi din clasele a 7-a si a 8-a. Scopul dezbaterii a fost corecta informare în rândul tinerilor asupra realităţilor istorice trecute şi prezente, precum şi evenimentele care au loc în acest moment în cele două ţări şi care vor duce în cele din urmă la formarea unui singur stat românesc mai mare şi mai puternic.

Evenimentul a fost moderat de catre prof.dr. Dan Prodan susţinut şi de către Iulian Moldovanu. Primul a scos în evidenţă aspectele istorice în timp ce domnul Iulian Moldovanu a discutat despre realitatea existentă şi necesitatea implicării societăţii civile în determinarea evenimentelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *