Colectă de cărţi pentru copiii săraci

Scoala 10- colecta de cartiÎn cadrul Săptămânii ,,Şcoala altfel” elevii de la Şcoala nr. 10 Botoşani au desfăşurat o frumoasă acţiune denumită ,, Cărţi pentru prietenii de la sat”.

Îndrumaţi de prof. înv. primar Maria Durneaţă, s-au hotărât să vină în sprijinul elevilor de la sat, îmbogăţindu-le biblioteca clasei cu cât mai multe cărţi. Beneficiarii acestei plăcute surprize au fost elevii clasei I de la Şcoala ,,Neculai Leon” Băiceni, îndrumaţi de prof. înv. primar Neculai Arpinte, care s-au bucurat nespus de cărţile ce le vor fi de un real folos în orele de lectură, dar şi de dulciurile primite.

Elevii din Botoşani au fost întâmpinaţi cu entuziasm de colegii lor din Băiceni. Pe parcursul activităţilor desfăşurate legate de tradiţiile şi obiceiurile de Paşte, au făcut cunoştinţă, au desenat. Au cântat şi au dansat, au legat prietenii.

Toţii copiii au fost apoi invitaţi de către un părinte să-i viziteze gospodăria. Acolo, micuţii de la oraş au făcut cunoştinţă cu animalele din curte: cai, vaci şi viţei, căpriţe cu iezi, oiţe, căţei, raţe, gâşte şi găini.

Nici elevii de la Băiceni nu s-au lăsat mai prejos. Ajutaţi de mămici şi bunici, aşa cum le stă bine românilor, şi-au servit servit oaspeţii cu lapte cu cacao din gospodăriile proprii, colăcei şi prăjituri.

,,Cred că a fost o acţiune deosebită, cu un profund caracter educativ, care le va rămâne în amintire mult timp elevilor şi, în acelaşi timp, mulţumiţi că au contribuit la îmbogăţirea bibliotecii clasei I din Băiceni”, a declarat prof. înv. primar Neculai Arpinte

                                                                           Şcoala ,,Neculai Leon” Băiceni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *