Ovidiu Portariuc vrea birou de relaţii externe la Primăria Botoşani

Ovidiu Portariuc
Ovidiu Portariuc

Vicepresedintele PSD Botoşani, Ovidiu Portariuc, a prezentat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, elemente ale Planului pentru Botoşani, plan ce aparţine candidatului USL la Primăria Botoşani. Acestora doreşte un birou de relaţii externe, pe care şi-a propus să îl înfiinţeze la Primărie sub conducerea sa directă, asta în cazul în care va ajunge primar.

In cadrul acestui birou vor exista doua compartimente:unul economic care isi propune sa atraga investitori in oras si care va fi format din oameni cu pregătire în străinătate,vorbitori de limbi straine, cu viziune pentru dezvoltarea oraşului. Voi coordona personal lupta pentru crearea locurile de muncă. Ei vor fi ambasadorii noştri de care vorbeam, cei care vor merge la firme să prezinte oportunităţile noastre ca oraş. Nu vom mai aştepta cu mâna în buzunar să vină investitorii. Vrem să schimbăm mentalitatea învechită si plafonata care guverneaza acum orasul„, a spus Portariuc.

Doi dintre oamenii care se vor ocupa de relaţiile economice ale oraşului, care vor fi în echipa de consilieri sunt Cosmin Andrei şi Sorin Apostoliu.

Al doilea compartiment in cadrul biroului de relatii externe isi propune sa ajute pe botosanenii plecati la munca in Europa.

Nu poti neglija aproape 10.000 de botosaneni care fie isi platesc impozitele pe proprietatile pe care le au in Botosani fie trimit anual milioane de euro familiilor ramase acasa,bani cu care orasul se mentine in viata fara sa misti un deget pentru ei.Vrem sa-i invitam sa dialogam cu ei, sa le oferim informatii utile si sa-i sprijinim apeland la reteaua politica pe care o avem in Europa si aici ma refer la primari cu care avem relatii foarte bune in Spania, Italia sau Franta. De asemenea vom putea sa-i ajutam atunci cand se creeaza oportunitati acasa,in Botosani, prin aducerea unor noi investitori trimitandu-le oferte de munca  comparabile cu cele de afara! In perioada urmatoare mi-am stabilit o vizita in Spania si Italia unde ma voi intalni cu botosaneni  care lucreaza de cativa ani in aceste tari!Vreau sa le prezint si lor acest proiect„, a mai spus Portariuc.

8 thoughts on “Ovidiu Portariuc vrea birou de relaţii externe la Primăria Botoşani

  1. Baiatul asta viseaza cai verzi pe pereti ! Ce sa promoveze el ? Pai sa promoveze orasul nostru asa cum este si din postura in care este el. Cica daca va iesi primar ! Pai oricum nu iese, si atunci lasa totul balta? Minte cu nerusinare, cum o fac toti comunistii din PSD in ultimii 20 de ani. Nu au facut nimic pentru BOTOSANI !! Nu va este rusine la obraz….

  2. Asta zice ca vrea sa dezvolte orasul si sa atraga investitori, dar el din start zice ca nu este de acord cu dezvoltatrea zonei prin realizarea proiectului Cornisa. Mai baiatule, dar aceasta zona de agrement este asteptata de botosaneni de vreo 2 ani. Tu vii acum si zici ca nu e bine ? Pai ai intrebat macar lumea prin oras inainte sa scoti aceste ineptii ?

  3. Mai Paule, zona Cornisa e tichia de margaritar pe capul chelului. Dracu’ o asteapta. Cu ce bani va fi intretinuta zona e agrement?
    Tara arde si lui Flutur se piaptana.

  4. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Da’ cum ca sa aiba cum se plimba el cu clica lui de pesedisti in tari straine pe bani publici. Du ti bre de aici ca asta e o gogorita de 2 bani. La ce sa aiba nevoie primaria de serviciul asta??? Ca sa fie niste bani in plus cheltuiti???Du ti bre!

  5. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Vrei, dar vrei degeaba. Plus de asta, nu faci nimic pentru orasul asta ca sa-ti poti dori asa ceva. Poate in vizita pe care o faci, ramai acolo, oricum aici nu te vrem. Ne-am saturat de ipocriziile tale!

  6. Portocaliilor, toata tara s-a saturat de incompetenta si furaciunile voastre,nu numai botosanenii.Adio nenorocitilor !

  7. Hai mai lasati-ma !!!! Numai prostii vorbiti, pesedisti mici ce sunteti !! Vreti ca Botosaniul sa ramana in continuare subdezvoltat ca sa manuiti voi voturile cum vreti !! Nu v-a fi rusine la obraz „!”

  8. Da, ideea candidatului Protariuc este buna.Tocmai de aceea politrucii din
    PDL reactioneaza atit de violent si , bineinteles, in termeni suburbani, dupa cum sunt si mentorii lor.
    Adevarul este ca orasul Botosani nu are o strategie clara de dezvoltare in sensul evaluarii corecte a perspectivelor raportate la resursele naturale si financiare, la care pot fi adaugate stiinta de carte si energia tinerilor intelectuali, a corpului ingineresc,etc Ce avem in prezent poate fi asemuit cu o gazeta de perete din trecut – adica texte fara acoperire.
    O asemenea strategie trebuie ,,validata” de catre ministerele de resort si de catre ministrul finantelor publice, pentru a se asigura si sumele de bani necesare – acordate legal sub forma de sume de echilibrare – asa cum au fost ele acordate in ultimii 20 de ani doar unor judete ,,cu stea in frunte”.
    Municipiul Botosani are nevoie de un primar ,,cu anvergura” politica si
    cu stiinta administratiei. S-at putea ca acesta sa fie taman domnul Portariuc.
    Oricum, actuala conducere a Primariei Botosani nu intelege acest mecanism si nici nu are timpul necesar datorita,, altor probleme „

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *