Directorii de şcoli, responsabili de organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante

Daniel Cojocariu, inspector resurse umane ISJ
Daniel Cojocariu, inspector resurse umane ISJ

Cadrele didactice aflate în căutarea unui post vor susţine anul acesta concurs la nivelul şcolii şi nu concurs la nivel naţional. În aceste condiţii, directorii de şcoli vor fi direct răspunzători de organizarea acestora, iar cei care vor încerca să aranjeze de dinainte concursurile riscă să-şi piardă funcţia.

Subiectele trebuie să fie confidenţiale, iar acest lucru se află sub incidenţa legii penale. Fiecare trebuie să ştie. Au documente şi fiecare vor semna documentele la timpul potrivit. Din moment ce semnezi un document, iar acolo este clar confidenţialitatea subiectelor… Totul porneşte de la confidenţialitatea subiectelor şi de la obiectivitatea de la desfăşurarea examenelor„, a spus Daniel Cojocariu, inspector resurse umane în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Reprezentantanţii IŞJ vor cere camere de supraveghere în toate cele 16 centre de examen, care au fost deja stabilite. De partea cealaltă, reprezentanţii sindicatelor locale spun că la examenele din vară va trebui să promoveze cei mai buni.

Nu putem sti cât de corecte vor fi aceste concursuri, dar ne dorim ca sindicate să se desfăşoare legal şi să promoveze cei mai buni din cei mai buni, pe principiul profesionalismului„, a declarat Maria Ţiprigan, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *