Bombă! Fostul primar de Dorohoi, colaborator al Securităţii


fostul primar al Dorohoiului, Sergiu Lungu
fostul primar al Dorohoiului, Sergiu Lungu

Decizie grea în cazul fostului primar al municipiului Dorohoi. Sergiu Lungu a fost declarat colaborator al fostei Securităţi. Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat într-un dosar în care Consiliul Naţional pentru Studierea Arhiverlor Securităţii se pronunţase împotriva lui Lungu.

Iniţial, Sergiu Lungu a câştigat procesul de la Tribunalul Bucureşti , însă după recursul făcut de CNSAS Curtea de Apel a stabilit că Lungu a fost colaborator cu Securitatea comunistă.

„Modifică în tot sentinţa recurată, în sensul că admite acţiunea şi constată calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa pârâtului-intimat”, se arată în hotărârea instanţei.

Interesant este că pronunţarea Curţii de Apel Bucureşti a avut loc cu aproape doi ani în urmă însă colegii de partid ai lui Lungu nu au ştiut acest lucru. El urma să candideze pentru un nou mandat la Primăria Dorohoi, însă sentinţa magistraţilor bucureşteni va duce la pierderea acestei oportunităţi şi chiar la excluderea din PDL.

Lungu a fost primar al Dorohoiului în mandatul 2004-2008, iar acum este director la Grupul Şcolar „Alexandru Vlahuţă” Şendriceni.

În aceeaşi situaţie cu Lungu se mai află fostul primar de Botoşani în mandatul 2000-2004, Florin Simion Egner, dar şi fostul director al Direcţiei Agricole şi fost candidat la Camera Deputaţilor pe Colegiul Săveni, Claudiu Adăscăliţei.

Numãr unic dosar: 31494/3/2008
Înregistrat în data de: 03.03.2009
Obiect dosar: anulare act administrativ acţiune în constatare
Materia juridicã: Contencios administrativ şi fiscal
Stadiu procesual: Recurs
Părţi: LUNGU SERGIU : Intimat
CONSILIUL NAŢIONAL PENTRU STUDIEREA ARHIVELOR SECURITĂŢII : Recurent
CĂI DE ATAC:  
Tip acţiune Data declarare Cine declara
Pagina 1
   
TERMENE DE JUDECATÃ:  
Data Detalii
13/04/2009 Soluţionare
Solutie: Admite recursul. Modifică în tot sentinţa recurată, în sensul că admite acţiunea şi constată calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa pârâtului-intimat . Irevocabilă. AC

One thought on “Bombă! Fostul primar de Dorohoi, colaborator al Securităţii

  1. mai baieti buni, dar pdl -ul ista are multi turnatori. au fost descoperiti cel de la mihalaseni, ciubotariu de la sulita, ista de la dorohoi si mai urmeaza cred si altii. si cum vor aparea si altii, deci atentie dragi botoseneni pe cine mai votati. PS. ce sint turnatorii ? va spun eu: sint acei ciripitori care pirau la militienii de alta data pe romanii care mai calcau strimb sau care erau mai gospodari decit ei. sa moara capra vecinului daca nu-i asa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *