Vezi ce activităţi au loc miercuri, în programul „Şcoala altfel” la Liceul de Artă “Ştefan Luchian”

liceul de arta stefan luchian botosaniProgramul zilei de miercuri, 4 aprilie 2012, inclus în calendarul săptămânii „Şcoala altfel”  debutează la Liceul de Artă „Ştefan Luchian” la ora 8,00 cu diverse activităţi educaţionale menite să consolideze cunoştinţe dobândite de elevi pe parcursul orelor de curs, într-un alt fel, distractiv, recreativ şi eficient.

Elevii claselor primare vor desfăşura activităţi legate de protejarea mediului: „Cercetăşia-un mod de acţiune, un mod de viaţă”/”Copacul înfiat”, „Să ocrotim Natura”, în parteneriat cu Direcţia Silvică şi cu Direcţia de Mediu, precum şi proiectul „Pe urmele marilor personalităţi”.

Clasele de gimnaziu vor participa la un program complex de activităţi creative şi recreative, orarul zilei cuprinzând cercuri de lectură, proiecte educaţionale derulate în limbi străine – „J. Verne – L’inventeur”, „Tous en scene”, diverse activităţi de protejare a mediului – „Un mediu curat, un mediu sănătos”, în parteneriat cu D.S.P şi Direcţia Silvică, cursuri de artă fotografică şi spectacol de karaoke. Elevii vor viziona filme documentare şi artistice, vor dezbate diverse teme în sesiuni de referate şi vor vizita Muzeul de Istorie. Vor participa la o activitate de „Iniţiere în orientare turistică”, la excursii tematice – „Cetatea Neamţului ilustrată în operele literare” şi de documentare  şi se vor confrunta amical în cadrul unui „Campionat de fotbal”.

Clasele de liceu vor avea, de asemenea, un program diversificat, care va consta în ore de „Logică distractivă”, cerc de lectură, vizionări de filme documentare şi un curs de „Curiozităţi din lumea muzicii”. Activităţile zilei de miercuri ale liceenilor au ca punct de atracţie o dezbatere între elevii actuali şi elevii/cadrele didactice care au absolvit Liceul de Artă: „Elevi de ieri/Elevi de astăzi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *