Cadrele didactice care au muncit ani de zile in strainatate se reintorc in tara, la catedra

Maria Tiprigan, lider SIP
Maria Tiprigan, lider SIP

Cadrele didactice care au plecat la munca in strainatate ani la rand vor sa se intoarca la catedra. Maria Tiprigan, liderul Sindicatului Invatamintului Preuniversitar, a declarat ca a primit telefoane din partea unor cadre didactice, care au fost plecate la munca in Italia si care si-au anuntat intentia de a se intoarce in tara, inapoi la catedra. Aceasta spune ca unii dintre dascalii botosaneni se intorc in tara, intrucat nu mai au ce lucra in strainatate.

Un cadru didactic m-a sunat la sfarsitul acestei saptamani, ca sa se intereseze de posturi si de concursul pentru ocuparea posturilor in sistem. Dansa are dubla cetatenie acum, dar buletinul este de Italia si nu stiu daca o primeste la concurs. Mi-a cerut relatii. Oamenii revin in tara. In strainatate, nu sunt cainii cu colaci in coada. Dupa 12-15 ani, se reintoarce in patrie aceasta fosta invatatoare la Scoala 8 din Botosani„, a spus Maria Tiprigan.

Reprezentantii sindicatelor locale cred ca numarul dascalilor care vor reveni in tara, dupa ce au plecat in strainatate pe castiguri mai mari, va creste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *