Ancheta privind mita la bacalaureat de la Liceul de Artă, finalizată cu netrimitere în judecată

Aurel Simion, prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Botosani
Aurel Simion, prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Botosani

Sesizarea privind mita oferită anul trecut la examenul de bacalaureat, la Liceul de Artă, nu a fost fondată. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au finalizat ancheta şi au dispus netrimiterea în judecată.

Aurel Simion, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, a declarat că în acest caz nu s-au confirmat cele sesizate.

Cazul s-a finalizat cu netrimitere în judecată„, a precizat Simion.

Sesizarea privind mita de la Liceul de Artă a pornit, anul trecut, de la un profesor de la Grupul Şcolar din Ştefăneşti. Atunci,  nu mai puţin de cinci sesizări au fost făcute de acest dascăl cu privire la unele nereguli în desfăşurarea examenelor, implicit la Parchet.

El anunţa că elevii, care proveneau de la Liceul din Ştefăneşti, şi care susţineau probele scrise ale Bacalaureatului la Liceul de Arte Ştefan Luchian au strâns şi dat profesorilor sume de bani cuprinse între 15o şi 300 de lei.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean au declarat în vara anului trecut că din datele avute, cât şi din întrebările adresate atât verbal cât şi în scris membrilor comisiei, nu reieşea că aceştia ar fi fost complici la o astfel de situaţie.

 Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean aşteaptă organele de cercetare penală să se pronunţe cu privire la cazul de mită

Încă o fraudă la Bacalaureat: Procurorii lucrează la un dosar de mituire a profesorilor

One thought on “Ancheta privind mita la bacalaureat de la Liceul de Artă, finalizată cu netrimitere în judecată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *