Ambulanţe pentru animale la Botoşani

ambulanta veterinara2Judeţul Botoşani este printre primele din ţară care folosesc ambulanţe pentru animale. Recent, au fost aduse trei ambulanţe sanitar- veterinare achiziţionate printr-un program cu finanţare europeană. Cele trei ambulanţe au fost obţinute în baza unor proiecte depuse de medicul veterinar Teodor Harabagiu, ca persoanã fizicã, şi Centrul Veterinar Moldova, ca entitate juridicã, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Ruralã, pe măsura 1.1.2.

Beneficiarii ambulanţelor vor suporta 30% din costul total al investiţiei, iar diferenţa va fi alocată din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală.

ambulanta veterinara2Activitatea pe care o desfăşurăm cu aceastã ambulanţă este atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte. Această ambulanţă a fost construită exact pentru noi„, a afirmat medicul Teodor Harabagiu.

Fiecare ambulanţă veterinară Toyota Hilux costă 54.000 de euro şi este dotatã cu instrumentar şi aparatură medicală de urgenţă.

Pânã la acest moment, doar trei judeţe din ţară dispun de astfel de autospeciale- Botoşani (trei ambulanţe), Covasna (trei) şi Iaşi (două).

2 thoughts on “Ambulanţe pentru animale la Botoşani

  1. Felicitari pentru initiativa Domnule Harabagiu si va rugam sa veniti cu precizari in presa pentru a fi informati in privinta acestor servicii. De exemplu daca o masina loveste un maidanez putem suna la 112, si din buzunarul cui se va plati aceasta interventie.

  2. Am sunat mai intai la toate cabinetele si clinicele veterinare din municipiu-lista publicata pe internet- si nu are nimeni ambulanta veterinara si nici nu stie nimeni ca ar avea cineva. In disperare de cauza am tastat chiar asa ,,ambulanta veterinara” si ,ce sa vezi ? ar fi trbuit sa fie vreo 3 bucati,mai vechi dar in functie,ca doar masina mea e din 2008 si inca merge.Ce s-o fi ales din ele ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *