Botoșănenii invitați să stingă lumina și să participe la evenimente dedicate campaniei Earth Hour

Elevii școlii nr 11 din Botoșani s-au alăturat voluntarilor care vor organiza în seara aceasta acțiuni menite să tragă un semnal de alarmă cu privire la risipa consumului de energie electrică în cadrul campaniei Earth Hour.

Copiii au anunțat că vor organiza un marș dedicat Pământului. Ei vor stinge lumina la școala la care învață și vor porni, cu candele aprinse în mâini, spre locul unde se vor desfășura manifestările dedicate acestui eveniment, respectiv în fața Primăriei.

Municipiul Botoșani se implică, pentru a patra oară consecutiv campaniei de mediu Earth Hour, anul acesta numărul celor care organizează evenimente cu specific fiind unul mult mai mare decît anul trecut.

Un flashmob organizat de Asociația B-Right Media, un carnaval medieval la lumina lumânărilor al Asociației Cheia Sol, o acțiune dedicată copiilor în cadrul căreia aceștia vor fi invitați la Jocurile copilăriei a Asociației Adrian Enache, o expoziție de pictură cu lucrări tematice aparținând Liceului de Artă Ștefan Luchian, tot la lumina lumânărilor, o expoziție cu obiecte confecționate din materiale reciclabile sunt o parte din activitățile care vor compune programul campaniei Earth Hour la Botoșani. De asemenea, Asociația Judeeană a Învățătorilor din Botoșani s-a implicat în această campanie, de-a lungul întregii luni martie și nu numai, cu activități eco. Centrul Europe Direct Botoșani a editat un ziar împreună cu copiii-reporteri ai Asociației Culturale Adrian Enache.

Evenimentul intitulat EARTH HOUR va începe la ora 20.30 și va dura până la 21.30, timp în care, pe lângă posibilitatea de a participa la aceste activități, botoșănenii sunt invitați să stingă lumina arătând astfel că sunt responsabili cu mediul înconjurător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *