UPDATE! Focuri de armă în noapte la Botoşani. Poliţist lovit de o maşină. Şoferul nu a fost găsit până duminică dimineaţă

focuri de arma pe bulevardPoliţiştii din Botoşani au făcut, sâmbătă dimineaţă, uz de armă, după ce un lucrător de la Biroul Rutier al Poliţiei municipiului Botoşani a fost lovit de o maşină. Agentul a încercat să oprească două maşini care circulau pe Bulevardul Mihai Eminescu, în zona Casei Tineretului. Una dintre ele nu a oprit la semnalul poliţiştului, ci, mai mult, a încercat să îl lovească pe acesta.

Imediat după această manevră, şoferul, Andrei Ungureanu, de 22 de ani, a accelerat şi a încercat să fugă.

Agentul Gabriel Jora a fost folosit arma din dotare, trăgând trei focuri de armă.

focuri de arma pe bulevardConducătorul auto nu a respectat semnalele de oprire ale poliţistului încercând să se sustragă verificării. S-a folosit arma din dotare pentru a-l determina pe acesta să oprească„, a afirmat şeful Biroului Rutier al Poliţiei municipiului, Victor Ciubotaru.

Ulterior, maşina fugarului, un VW înmatriculat în Anglia a fost descoperită parcată în zona Şcolii 1, în curtea unei spălătorii despre care se presupune că ar aparţine tatălului celui vinovat.

Găsirea conducătorului auto este o chestiune de ore”, susţine purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Daniela Gheorghiescu. 

Poliţistul nu a fost rănit.

În maşină cu Andrei Ungureanu se afla şi Cosmin Istrati, de 20 de ani, din Botoşani. Acesta a fost reţinut şi audiat de poliţişti, confirmând cine se afla la volan.

Potrivit Poliţiei, şoferul Andrei Ungureanu este un „prieten” mai vechi al agenţilor de circulaţie. Acesta a avut permisul anulat în 2010, după ce, pe fondul consumului de alcool, a produs un accident, iar, ulterior, deşi avea permisul suspendat, a fost prins la volan.

Şoferul a fost căutat peste 24 de ore, dar, până duminică dimineaţă, nu a fost găsit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *