Ministerul Educaţiei nu vrea să suplimenteze clasele pregătitoare la Botoşani. Copiii neînmatriculaţi în şcolile unde s-a depăşit planul se întorc la şcolile de circumscripţie

elevi in clasa ILovitură pentru părinţii care şi-au înscris copiii în şcolile unde a fost depăşit numărul de locuri din planul de şcolarizare. Ministerul Educaţiei îi răspunde Inspectoratului Şcolar Judeţean că  nu se pote modifica planul de scolarizare, adică numărul de locuri, decat dupa etapa a III-a, in situatii intemeiate, respectiv dacă în localitatea respectivă nu mai există o altă unitate de învăţământ.

Vineri, unitatile de invatamant care au facut inscrieri pentru clasa pregătitoare şi clasa I, trebuie sa finalizeze înmatricularea computerizată a copiilor care au solicitat înscriere în etapa a II-a (proveniti din alte circuscriptii), in limita locurilor libere.

La scolile unde sunt mai multe solicitari decat locuri libere, aplicatia computerizata realizează o departajare după criteriile generale prevazute de metodologie. Dacă este cazul, comisia din şcoală  aplica şi criteriile specific pentru stabilirea copiilor care vor fi înmatriculaţi. 

Părinţii copiilor care nu au fost înmatriculaţi, în etapa a II-a, din lipsă de locuri, trebuie să ştie că pot înscrie copiii în etapa a III-a, în perioada 23-27 aprilie 2012 la şcoala de circuscripţie (indiferent de numărul de locuri libere pentru această etapă) şi în etapa a IV-a la şcolile unde vor mai fi locuri libere. 

La această dată există şcoli în municipiul Botosani unde s-au inscris un numar mai mare de copii decat locuri libere. Acestea sunt: Şcoala Gimnazială „Elena Rareş” Botoşani pe un număr de 5 clase I (125locuri) aprobate, însă sunt 162 cereri, motiv din care au solicitat suplimentarea planului cu o clasă;  Şcoala Gimnazială nr.7 Botoşani  pe un număr de 2 clase  pregătitoare (50 de locuri) aprobate şi sunt 87 cereri, motiv din care au solicitat suplimentarea planului cu o clasă pregătitoare şi pe un număr de 5 clase I aprobate (125 locuri), însă sunt 147 cereri, motiv din care au solicitat suplimentarea planului cu o clasă I. La  Şcoala Gimnazială nr.11 Botoşani  pe un număr de 3 clase pregătitoare aprobate (75 locuri) sunt 94 cereri, motiv din care au solicitat suplimentarea planului cu o clasă.

În cazul copiilor care nu au fost înmatriculaţi, părinţii au două opţiuni: se întorc la şcoala de circumscripţie care este obligată să-l primească sau îşi înscriu copiii pe locurile rămase libere la alte şcoli. Aşteptăm totuşi, ca poate după etapa a III Ministerul să ne aprobe clasele solicitate„, a declarat Paul Bilocopetiuc, inspector în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *