Episcopia Botoşaniului ar putea funcţiona la UM 01189 sau la Mănăstirea Popăuţi

Catalin Flutur
Catalin Flutur

Primarul Botoşaniului, Cătălin Flutur, susţine că a identificat mai multe locaţii care ar putea avea ca destinaţie construţia Catedralei episcopale şi sediului administrativ al Episcopiei Botoşaniului. Potrivit acestuia, Episcopia ar putea fi construită pe un teren de la UM 01189, care ar urma să fie cedat municipalităţii de Ministerul Apărării, sau chiar la Mănăstirea Popăuţi.

O altă locaţie ar putea fi Casa Sofian (de lângă Liceul Pedagogic) cu construcţia catedralei pe terenul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Flutur susţine că ideea înfiinţării Episcopiei Botoşaniului, care a fost îmbrăţişată de ÎPS Teofan şi Patriarhul Daniel, îi aparţine, ea fiind avansată, în urmă cu trei ani, în Adunarea Eparhială de la Iaşi.

Dacă la Botoşani va fi Episcopie, cea din Iaşi va rămâne numai cu credincioşii din judeţul Iaşi, jumătate din judeţul Neamţ, pentru că jumătate sunt la Episcopia Roman. Vrem să ni se recunoască dreptul de a avea episcopie la Botoşani, urmând ca, construirea unei Catedrale metropolitane, construirea sediului Episcopiei să însemne o serie de cheltuieli„, a spus Flutur

Premieră! Biserica din Botoşani va avea episcop

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *