Proprietari de terenuri amendaţi pentru incendierea miriştilor

incediu vegetatieÎn ultimele două săptămâni, 32 de proprietari de terenuri din Şendriceni, Curteşti, Hilişeu Horia, George Enescu, Botoşani, Văculeşti, Mihai Eminescu, Leorda, Roma, Suharău, Cristineşti, Havîrna, Dersca, Nicşeni, Stăuceni şi Dorohoi au fost sancţionaţi de inspectorii de prevenire ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani pentru că nu au respectat legislaţia de prevenire a incendiilor şi de mediu în vigoare. Valoarea totală a amenzilor se ridică la 25.500 lei.

Sancţiunile au fost aplicate în urma celor 36 controale executate de inspectorii din cadrul I.S.U. Botoşani în colaborare cu angajaţii Comisariatului Judeţean Botoşani al  Gărzii  Naţionale de Mediu. Ceilalţi proprietari care au iniţiat incendii de vegetaţie uscată în ultima perioadă, urmează să fie identificaţi, pe bază de coordonate GPS, şi sancţionaţi.          În perioada 17 – 29 martie, pe teritoriul judeţului Botoşani s-au produs 88 de incendii de vegetaţie uscată, mirişti sau resturi vegetale, care au afectat aproximativ 1.200 ha şi au pus în pericol viaţa oamenilor, locuinţe, obiective socio-economice, reţele de distribuţie a energiei electrice şi căi de comunicaţii.

Valoarea pagubelor depăşeşte 45.000 lei. Aceste incendii au fost generate de acţiunile cetăţenilor pentru igienizarea curţilor, grădinilor şi terenurilor agricole. De asemenea, toate incendiile s-au datorat nerespectării legislaţiei de prevenire a incendiilor şi de mediu în vigoare. Toate procesele-verbale de intervenţie întocmite în urma stingerii incendiilor produse în această perioadă au fost comunicate Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Botoşani, instituţie abilitată cu întocmirea documentaţiilor pentru neacordarea subvenţiilor ce se derulează prin fonduri europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *