Obuz găsit la o firmă care colectează fier vechi

obuz
Munitia putea sa ii explodeze barbatului in mina

Un obuz exploziv a fost descoperit, astăzi, pe rampa de sortare a fierului vechi a unui societăţi de profil din municipiul Botoşani. Muniţia a fost găsită chiar în timpul desfăşurării unui instructaj privind modul de comportare la descoperirea elementelor de muniţie rămase neexplodate de către reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani. Obuzul exploziv, calibru 100 mm, a fost ridicat şi transportat în condiţii de maximă siguranţă în poligonul Copălău.

Echipa de pirotehnişti a stabilit că muniţia era în perfectă stare de funcţionare şi  putea exploda la orice acţiune mecanică. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului s-a stabilit că elementul de muniţie a fost adus la punctul de colectare cu câteva ore înainte de începerea instructajului, de o persoană necunoscută.

I.S.U. Botoşani recomandă populaţiei care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi. Să anunţe I.S.U. sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112, pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *