Juristul Spitalului Judeţean dă în judecată Ministerul Muncii. El cere o sumă fabuloasă!

Victor Nitu, liderul Sindicatului personalului nemedical
Victor Nitu, liderul Sindicatului personalului nemedical

Juristul Spitalului Judeţean Mavromati Botoşani, Victor Niţu, cere daune morale de 100 milioane euro şi garanţii bancare de până la un miliard de euro de la Ministerul Muncii, pe motiv că nu i-a dat un răspuns, în termen legal, pentru un brevet social. Acesta a deschis acţiune la Curtea de Apel Suceava şi cheamă la bară Ministerul Muncii, Guvernul României şi Ministerul Finanţelor. În cererea de chemare în judecată se precizează că:

In anul 2011 am inaintat paratului 1 (nr. Ministerului Muncii),  Brevetul social “Ofiterii muncii” sau “Lucratorii statului” inregistrat sub nr 8308/25.05.2011 si care ar fi dus, prin cumpararea si aplicarea lui, la obtinerea unor venituri de peste 30 miliarde euro (fara nici o investitie!) in urma transformarii institutiei somajului intr-o unitate productiva, iar noua clasa profesionala(OM) ar fi prestat servicii institutiilor statului sau persoanelor fizice,pe baza unor contracte de autoritate.

            Desi am fost instiintat ca s-a inregistrat brevetul, nu am primit un raspuns pana la data 1 martie 2012 . Solicit si repunerea in termen deoarece am sperat, avand in vedere avantajele colosale ale aplicarii brevetului,ca voi fi totusi  contactat.

            Deoarece in oferta am aratat in mod expres ca banii obtinuti pe brevet vor fi folositi pentru” Spitalul modular Speranta”, rog  obligarea celor trei  parati la plata sumei de un miliard  euro , c/v investitiei in faza finala(a se vedea anexele)Asteptand raspunsul nu am incercat valorificarea brevetului in strainatate ,fapt care poate fi considerat tot ca o dauna morala.

            Paratii 2 si 3 (nr. Ministerul Finanţelor şi Guvernul României) sunt chemati in garantie motivat de faptul ca Ministerul Muncii si Protectiei Sociale se  va apara ca nu  dispune de suma solicitata desi brevetul ar asigura fondurile necesare.

              In drept.

              Invoc  Ordonanta 27/2002  si Legea nr 554/2004  cu modificarile aferente , Codul civil.Cpc.

            In baza Cpc art 242  solicit  judecarea si in lipsa.

            Victor Niţu spune că Ministerul Muncii trebuia să-i dea un răspuns la analiza cererii depuse de el, conform legii, în 60 de zile, lucru care nu s-a întâmplat. El spune că, cu banii pe care îi va câştiga în instanţă va face un spital privat în Botoşani.

Este un brevet al meu prin care am solicitat transformarea şomajului într-o instituţie aducătoare de venituri şi înlocuirea cuvântului şomer cu ofiţeri ai muncii sau lucrătorii statului. Am dat în judecată şi îi voi taxa pentru că nu mi-a dat un răspuns: dacă brevetul este sau nu bun. Este cea mai mare sumă cerută până acum în instanţă„, a spus Niţu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *